Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

RS can't parse single quote ?

5 posts in General Discussion Last posting was on 2012-01-10 07:43:46.0Z
Eisen Posted on 2012-01-09 02:13:20.0Z
Sender: 4d06.4f0a4999.1804289383@sybase.com
From: Eisen
Newsgroups: sybase.public.rep-server
Subject: RS can't parse single quote ?
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4f0a4d40.4dfd.1681692777@sybase.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
NNTP-Posting-Host: 172.20.134.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 172.20.134.41
Date: 8 Jan 2012 18:13:20 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1326075200 172.20.134.41 (8 Jan 2012 18:13:20 -0800)
X-Original-Trace: 8 Jan 2012 18:13:20 -0800, 172.20.134.41
Lines: 27
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.rep-server:9124
Article PK: 870286

Dear all
Today my RS15.6 raised a error --
'Unclosed quote before the character string'
When I dumped the queue and checked the content , I found
--
delete from dbo.AAtblDrugMain where RCRC_ID='SM1V' and
DRUG_CAT='M' and
CHEM_NAME_CH='&#22307;·&#32422;&#32752;&#33609;&#25552;&#21462;
&#29289;' and
CHEM_NAME_ENG='EXTRACT&#12288;OF&#12288;ST.JOHN'S&#12288;WORT'
and DOSAGE_TYPE_CH='&#29255;&#21058;' and
DOSAGE_TYPE_ENG=' ' and LOAD_FROM='LOCAL_LST' and
BMI_PAY_IND='B' and CREATE_USER='tangb' and
CREATE_DTM='20080526 01:10:11:000' and
UPDATE_USER='tangb' and UPDATE_DTM='20080526
01:10:11:000' and COMMENT=' '

here's the issue part --
CHEM_NAME_ENG='EXTRACT&#12288;OF&#12288;ST.JOHN'S&#12288;WORT'
-- after the ST.JOHN there's only one single quote not the
correct two single quotes...

Is it a bug in RS15.6? Or any configuration need to patch
it? Thanks for all

Best Regards
Eisen


Manish Negandhi [TeamSybase] Posted on 2012-01-09 04:14:01.0Z
From: "Manish Negandhi [TeamSybase]" <nospam_negandhi.manish@gmail.com>
Newsgroups: sybase.public.rep-server
References: <4f0a4d40.4dfd.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: RS can't parse single quote ?
Lines: 45
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3664
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3664
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4f0a6989@forums-1-dub>
Date: 8 Jan 2012 20:14:01 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1326082441 10.22.241.152 (8 Jan 2012 20:14:01 -0800)
X-Original-Trace: 8 Jan 2012 20:14:01 -0800, vip152.sybase.com
X-Authenticated-User: teamsybase
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.rep-server:9125
Article PK: 870289

You might want to check few things..

(1) are you using statement replication ? if so can you try to do this
transaction after turning statement replication off ?

(2) Have you changed settings for dsi_quoted_identifier ? , execute below
command to verify ..
admin config ,"connection","SERVERNAME","DBNAME",dsi_quoted_identifier

(3) Do you have repdef at tabel level ? if so can you post it here ?

-HTH
Manish Negandhi
[TeamSybase]

<Eisen> wrote in message news:4f0a4d40.4dfd.1681692777@sybase.com...
Dear all
Today my RS15.6 raised a error --
'Unclosed quote before the character string'
When I dumped the queue and checked the content , I found
--
delete from dbo.AAtblDrugMain where RCRC_ID='SM1V' and
DRUG_CAT='M' and
CHEM_NAME_CH='&#22307;·&#32422;&#32752;&#33609;&#25552;&#21462;
&#29289;' and
CHEM_NAME_ENG='EXTRACT&#12288;OF&#12288;ST.JOHN'S&#12288;WORT'
and DOSAGE_TYPE_CH='&#29255;&#21058;' and
DOSAGE_TYPE_ENG=' ' and LOAD_FROM='LOCAL_LST' and
BMI_PAY_IND='B' and CREATE_USER='tangb' and
CREATE_DTM='20080526 01:10:11:000' and
UPDATE_USER='tangb' and UPDATE_DTM='20080526
01:10:11:000' and COMMENT=' '

here's the issue part --
CHEM_NAME_ENG='EXTRACT&#12288;OF&#12288;ST.JOHN'S&#12288;WORT'
-- after the ST.JOHN there's only one single quote not the
correct two single quotes...

Is it a bug in RS15.6? Or any configuration need to patch
it? Thanks for all

Best Regards
Eisen


Manish Negandhi [TeamSybase] Posted on 2012-01-09 09:02:15.0Z
From: "Manish Negandhi [TeamSybase]" <nospam_negandhi.manish@gmail.com>
Newsgroups: sybase.public.rep-server
References: <4f0a6989@forums-1-dub> <4f0a99a5.61d9.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: RS can't parse single quote ?
Lines: 81
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3664
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3664
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4f0aad17@forums-1-dub>
Date: 9 Jan 2012 01:02:15 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1326099735 10.22.241.152 (9 Jan 2012 01:02:15 -0800)
X-Original-Trace: 9 Jan 2012 01:02:15 -0800, vip152.sybase.com
X-Authenticated-User: teamsybase
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.rep-server:9127
Article PK: 870291

Is this problem consistent ?. can you create a dummy table and reproduce
the problem ? , it seems working with repserver 15.5 , i could not check
with 15.6 though

create table mytable col1 (varchar 20)
go
insert into mytable values("ST.JOHN'S&#12288")
go

-HTH
Manish Negandhi
[TeamSybase]


<Eisen> wrote in message news:4f0a99a5.61d9.1681692777@sybase.com...
Hi Manish
Thanks for you help. Here's the answer:
1) I'm not using statement replication. My RS system is a
MSA system with only "select into" statement replication.
But here it's raised from a 'insert ... select *' statement.
2) the config value and run value are both "<server
default>"
3) I'm not using table replication, I'm using a MSA system.

Thanks again.
Best Regards
Eisen

> You might want to check few things..
>
> (1) are you using statement replication ? if so can you
> try to do this transaction after turning statement
> replication off ?
>
> (2) Have you changed settings for dsi_quoted_identifier ?
> , execute below command to verify ..
> admin config ,"connection","SERVERNAME","DBNAME"
> ,dsi_quoted_identifier
>
> (3) Do you have repdef at tabel level ? if so can you
> post it here ?
>
> -HTH
> Manish Negandhi
> [TeamSybase]
>
> <Eisen> wrote in message
> news:4f0a4d40.4dfd.1681692777@sybase.com... Dear all
> Today my RS15.6 raised a error --
> 'Unclosed quote before the character string'
> When I dumped the queue and checked the content , I
> found --
> delete from dbo.AAtblDrugMain where RCRC_ID='SM1V' and
> DRUG_CAT='M' and
>
CHEM_NAME_CH='&#22307;·&#32422;&#32752;&#33609;&#25552;
> ;&#21462; &#29289;' and
>
CHEM_NAME_ENG='EXTRACT&#12288;OF&#12288;ST.JOHN'S&#12288;
> ;WORT' and DOSAGE_TYPE_CH='&#29255;&#21058;' and
> DOSAGE_TYPE_ENG=' ' and LOAD_FROM='LOCAL_LST' and
> BMI_PAY_IND='B' and CREATE_USER='tangb' and
> CREATE_DTM='20080526 01:10:11:000' and
> UPDATE_USER='tangb' and UPDATE_DTM='20080526
> 01:10:11:000' and COMMENT=' '
>
> here's the issue part --
>
CHEM_NAME_ENG='EXTRACT&#12288;OF&#12288;ST.JOHN'S&#12288;
> ;WORT'
> -- after the ST.JOHN there's only one single quote not
> the correct two single quotes...
>
> Is it a bug in RS15.6? Or any configuration need to patch
> it? Thanks for all
>
> Best Regards
> Eisen
>
>


Eisen Posted on 2012-01-10 07:43:46.0Z
Sender: 3063.4f0beb3c.1804289383@sybase.com
From: Eisen
Newsgroups: sybase.public.rep-server
Subject: Re: RS can't parse single quote ?
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4f0bec32.3084.1681692777@sybase.com>
References: <4f0aad17@forums-1-dub>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
NNTP-Posting-Host: 172.20.134.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 172.20.134.41
Date: 9 Jan 2012 23:43:46 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1326181426 172.20.134.41 (9 Jan 2012 23:43:46 -0800)
X-Original-Trace: 9 Jan 2012 23:43:46 -0800, 172.20.134.41
Lines: 95
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.rep-server:9128
Article PK: 870292

Hi Manish
It's not consistent. I tested it again and again. It
never raised...It only happened on only last Saturday night.
I'm also puzzled... maybe it's due to a "insert ... select *
from proxy_table"? But the source data has been updated, so
I can't find that data again...(It's a production DB.)

Best Regards
Eisen

> Is this problem consistent ?. can you create a dummy table
> and reproduce the problem ? , it seems working with
> repserver 15.5 , i could not check with 15.6 though
>
> create table mytable col1 (varchar 20)
> go
> insert into mytable values("ST.JOHN'S&#12288;")
> go
>
> -HTH
> Manish Negandhi
> [TeamSybase]
>
>
> <Eisen> wrote in message
> news:4f0a99a5.61d9.1681692777@sybase.com... Hi Manish
> Thanks for you help. Here's the answer:
> 1) I'm not using statement replication. My RS system is a
> MSA system with only "select into" statement replication.
> But here it's raised from a 'insert ... select *'
> statement. 2) the config value and run value are both
> "<server default>"
> 3) I'm not using table replication, I'm using a MSA
> system.
>
> Thanks again.
> Best Regards
> Eisen
> > You might want to check few things..
> >
> > (1) are you using statement replication ? if so can you
> > try to do this transaction after turning statement
> > replication off ?
> >
> > (2) Have you changed settings for dsi_quoted_identifier
> > ? , execute below command to verify ..
> > admin config ,"connection","SERVERNAME","DBNAME"
> > ,dsi_quoted_identifier
> >
> > (3) Do you have repdef at tabel level ? if so can you
> > post it here ?
> >
> > -HTH
> > Manish Negandhi
> > [TeamSybase]
> >
> > <Eisen> wrote in message
> > news:4f0a4d40.4dfd.1681692777@sybase.com... Dear all
> > Today my RS15.6 raised a error --
> > 'Unclosed quote before the character string'
> > When I dumped the queue and checked the content , I
> > found --
> > delete from dbo.AAtblDrugMain where RCRC_ID='SM1V' and
> > DRUG_CAT='M' and
> >
>
CHEM_NAME_CH='&#22307;·&#32422;&#32752;&#33609;&#25552;
> > ;&#21462; &#29289;' and
> >
>
CHEM_NAME_ENG='EXTRACT&#12288;OF&#12288;ST.JOHN'S&#12288;
> > ;WORT' and DOSAGE_TYPE_CH='&#29255;&#21058;' and
> > DOSAGE_TYPE_ENG=' ' and LOAD_FROM='LOCAL_LST' and
> > BMI_PAY_IND='B' and CREATE_USER='tangb' and
> > CREATE_DTM='20080526 01:10:11:000' and
> > UPDATE_USER='tangb' and UPDATE_DTM='20080526
> > 01:10:11:000' and COMMENT=' '
> >
> > here's the issue part --
> >
>
CHEM_NAME_ENG='EXTRACT&#12288;OF&#12288;ST.JOHN'S&#12288;
> > ;WORT'
> > -- after the ST.JOHN there's only one single quote not
> > the correct two single quotes...
> >
> > Is it a bug in RS15.6? Or any configuration need to
> > patch it? Thanks for all
> >
> > Best Regards
> > Eisen
> >
> >
>
>